Hoppa till innehåll

Grejen med hedersuppdrag

På Göteborgs 400-årsdag, 4 juni, invigde Göteborgs stadsmuseum ”Grejen med Göteborg”, en ny basutställning med älskade – och hatade – göteborgska grejer från 1900-talet. Jag fick vara med på ett hörn i den digitala invigningsfilm som gjordes, vilket kändes synnerligen hedrande (det blev ingen invigning på plats på grund av ni-vet-vad). Jag pratade i några minuter om Göteborgs ekonomiska utveckling under efterkrigstiden. Nej, det gjorde jag naturligtvis inte – jag pratade om ordvitsar, som vanligt. Invigningen leddes på ett förträffligt sätt av Emma Knyckare, och övriga som medverkade var poeten Sara Garib, Dennis Andersson från Gothia Cup, PS-tecknaren och Göteborgshumor-gurun Sture Hegerfors, Giannina Arancibia och Carl Bengtsson Ferrufino från Hammarkullekarnevalen, komikern Tina Bergérus och Erik Laitala från Cortègen. Hela invigningsfilmen går att se här, och mer info om utställningen finns här.

Jo, en sak till: Min senaste bok, 400 ordvitsar från jubileumsstaden Göteborrrrg!, säljs från och med nu i museets butik. Det är jag också lite stolt över.