Hoppa till innehåll

Författare

Sedan 2011 har jag givit ut fem böcker med och om ordvitsar, ett ämne som jag även regelbundet föreläser om. Böckerna bygger på de vitskonton jag har och har haft på sociala medier. Ibland skriver jag böcker om mindre tramsiga ämnen också.

2011 utkom boken De 250 bästa ordvitsarna, 2014 kom De bästa ordvitsarna från Göteborrrg!, 2017 Ännu bättre ordvitsar från Göteborrrg! och 2019 Extraordinära ordvitsar från Göteborrrrg!, samtliga bestående av mina egna bästa ordvitsar samt kåserande faktatexter om vitskonst och ordlekande. 2020 kom samlingsvolymen 400 ordvitsar från jubileumsstaden Göteborrrrg!.

De fyra senaste böckerna finns i både fysiska bokhandlar och nätbutiker som Adlibris och Bokus. Jag vitsar även på Instagramkontot Göteborrrrg!.

Jag föreläser om ordvitsar och ordvitsande på bibliotek, i kulturhus, hos pensionärsföreningar, i skolor, församlingshem, bokhandlar och på kulturfestivaler. Våren 2019 höll jag föreläsningen Vitsen med vitsen på Språkforum i Stockholm. Den filmades av UR och går att se här.

Jag är medlem i Författarcentrum Väst, och går även att boka via deras Författarförmedling.

Jag har även medverkat i böcker inom kulturområdet, på uppdrag av offentliga aktörer. Boken Kultur har ingen ålder är en dokumentation av projektet Kulturmöten utan gränser, som genomfördes av Göteborgs Stad, Göteborgs universitet och Västra Götalandsregionen, med stöd från Statens kulturråd. Där har jag skrivit merparten av texterna.

Boken Allt ljus på arrangörerna är en genomlysning av musikarrangörernas förutsättningar i Västra Götaland. I den boken har jag ansvarat för texter, textbearbetning och viss research. Den finns i sin helhet här.